Världens godaste tårtbotten!!

Efter att ha modifierat ett recept på ”Sammetscupcakes” till tårtstorlek så var jag bara tvungen att smaka. Oh my god! Helt otroligt god! Gör den och prova. Förslag på fyllning färskostglasyr eller vit chokladfrosting.

Mmmmm!!!

Sammetstårta

120 gram osaltat smör (rumsvarmt)
300 gram strösocker
2 ägg
20 gram kakao
3 msk vatten
1 tsk äkta vanilj
2,5 dl filmjölk
300 gram mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk vitvinsvinäger

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en form på 20 cm i diameter.

Tärna smöret och vispa det tillsammans med strösocker på medelhastighet tills det är lätt och luftigt. Öka till högsta hastighet och blanda i äggen ett i taget. Bli inte orolig om den ser ut att skära sig, vispa bara vidare tills smeten är slät.

Vispa i kakao, vatten och vanilj under låg hastighet, öka successivt hastigheten och peta ner sådant som fastnat på kanten tills allt är hopvispat.

Sänk till låg hastighet igen och vispa i hälften av filmjölken. Tillsätt hälften av mjölet och fortsätt på medel hastighet tills allt återigen blivit en slät smet. Häll i resten av filmjölken följt av mjölet, vispa ihop på medel hastighet till en slät smet.

Sänk återigen hastigheten och tillsätt salt, bikarbonat (ev pastafärg) och vitvinsvinäger lite i taget. Öka sedan hastigheten tills smeten återigen är slät och fin.

Häll upp smeten i den förberedda formen och grädda i ugnen 40-50 minuter. Första  1/2 av tiden med bakplåtspapper över för att bottnen inte ska få någon bränd biton.

/Lisa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *